вівторок, 9 вересня 2014 р.

Салат з гарбузом і фетою












Корисний і яскравий салатик для легкого перекусу. Обов'язково спробуйте це  пікантне поєднання гарбуза та сиру фета.











  • Гарбуз – 200г.

  • Сир Фета – 50г.

  • Гарбузове насіння – 20 г.

  • Оливкова олія – 1 ст. ложка. 

  • Мускатний горіх – 1/2 ч.л.  

  • Сіль, перець , італійські трави

   

   Приготування :

  1. Очищений від шкірки і насіння гарбуз промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками,  додати оливкову олію, сіль, мускатний горіх, італійські трави.

  2. Викласти шматочки гарбуза на фольгу  і покласти в розігріту духовку 180С на 8-10 хвилин, щоб шматочки стали м’якими але не розвалювалися.

  3. Дати гарбузу трохи охолонути. Перекласти його на тарілку і викласти порізаний кубиками сир фета. Очищене гарбузове насіння злегка обсмажити на сковорідці. Дати трохи охолонути і додати до гарбуза. 

неділя, 7 вересня 2014 р.

Гарбузові панкейки









Ідеальний сніданок вихідного дня - гарбузові панкейки. Яскраві, ніжні та ароматні, як гарантія бадьорості на цілий день) Перед приготуванням гарбуз потрібно проварити на паровій бані або запекти у духовці і перетерти через сито, або ж збити в блендері, тоді колі і аромат стають насиченіші. В якості соусу, можна використати мед з не солодким йогуртом,  шоколад, зробити карамель і посипати горіхами. 


Харчова цінність 100 г: Калорійність: 97 Ккал, Білки - 4, Жири - 2, вуглеводи - 16





  • Вівсяне борошно – 6 ст.л.

  • Висівки – 2 ст. л.

  • Гарбуз -  400 г

  • Ванільний цукор – 1п.

  • мед – 1 ст. л

  • стевія - 1ст.л

  • кефір  - 3ст.л.

  • Яйце – 1шт

  • Розпушувач 2.ч.л.

  •  Кориця, мускатний горіх.

  •  сіль ( щіпка) 


   Приготування:

  1. Висівки заливаємо кефіром і залишаємо на 10 хв. 

  2. Гарбуз  чистимо, ріжемо кубиками і кладемо на водяну баню. Коли гарбуз стане м`яким пропускаємо його через сито або збиваємо блендером .

  3. Яйце збиваємо зі стевією, додаємо мед, спеції, ванільний цукор.

  4. Змішуємо  вісяне борошно,  розпушувач і  сіль.

  5. В гарбузове пюре додати  збиті яйця і висівки з кефіром.

  6. В суху суміш додати  гарбузову суміш . Консистенція тіста має бути досить густою.

  7. Випікати панкейки  на антипригарній сковороді без олії. 

субота, 6 вересня 2014 р.

Карамельний попкорн








  Якщо ви очікуєте гостей на перегляд фільму і вам захотілося попкорну, такого як у кінотеатрі, то пропоную  зробити карамельний попкорн вдома. Все дуже просто. Купляєте попкорн для мікрохвильової, бажано просто солодкий і готуєте до нього карамель.Ось вам рецепт:











     На 1 пачку попкорну:

  • 3ст. л. води

  • 3ст.л. цукру

  • 0.5 ч.л. ванільного цукру

  • 60мл. 20% вершків 


   Приготування:

  1. Заливаєте воду у сковорідку з товстим дном , засипаєте цукор, ставите на легкий вогонь і чекаєте щоб він розстав ( ні в якому разі не помішуєте, інакше він кристалізується, прилипне до ложки і стане суцільною грудкою ), має зявитись коричнувати колір, додаєте масла, легенько розмішуєте і додаєте частину теплих вершків, а потім частину холодних.

  2. По частинах додаємо карамель до поп корну, перемішуємо все, після цього ставимо попкорн в пергаментний папір у   форму  і  підсушуємо в духовці  20- 30 хв. при температурі 110 градусів .