Вівсяне печиво з шоколадом та родзинками
Вівсяне печиво – надзвичайно корисне і поживне, адже його основу складають вівсяні пластівці, багаті магнієм, залізом, фосфором, клітковиною, вітамінами та амінокислотами. Вживання вівсянки наповнює організм силою і піднімає настрій. Це ще один чудовий варіант повноцінного сніданку, особливо якщо доповнити його склянкою молока. Існує безліч способів приготування вівсяного печива: з додаванням меду, сухофруктів, горіхів, шоколаду, прянощів. Цього разу вирішила приготувати печиво з додаванням шоколаду, кориці та родзинок. Печиво виходить злегка розсипчасте, з ніжним шоколадно-вівсяним ароматом. Обов`язково спробуйте і вам захочеться приготувати його ще і ще =)
- 100г. масла кімнатної температури
- 200г. вівсяного борошна
- 3ст.л. борошна грубого помолу
- 2ст. л. цукру ( якщо вам мало цукру можна додати більше, або взагалі замінити стевією)
- 2 яйця
- 3ч.л. розпушувача
- 1ч.л. кориці
- родзинки
- 30г шоколаду
Приготування:
1. Вівсяні пластівці подрібниити в блендері у борошно, четвертину залишити пластівцями, додати борошно грубого помолу , розпушувач та корицю.
2. Родзинки замочити в гарячій воді, щоб стали м`якими.
3. Масло збити з цукром та ваніліном до кремової консистенції, додати яйця.
4. З`єднати всі інгредієнти і додати порізаний кубиками шоколад ( у мене чорний шоколад, можна додавати улюблений, якщо знайдете шоколадні краплі теж буде чудово). Старайтесь дуже швидко зєднати масу з шоколадом, щоб він не розтав ( попередньо шоколад краще потримати в холодильнику). Тісто повинно бути досить м`яким і трішки липнути до рук.
5. З тіста сформувати кульки (руки краще трохи змастити олією), приплюснути і викласти на застелене пекарським папером деко, присипати цукром, для легкої скоринки.
6. Випікати 20-25 хвилин при 180 С. до появи легкого золотистого кольору.
Немає коментарів:
Дописати коментар