вівторок, 2 вересня 2014 р.

Клафуті зі сливами

    Часом необхідно швидко приготувати десерт для несподіваних гостей, чи просто лінь витрачати багато часу на приготування чогось солоденького. Клафуті - один з таких десертів, готувати його дуже легко і швидко. До того ж, він  є досить дієтичним, оскільки муки там зовсім мало, а цукор можна замінити стевією. Можна спробувати для різноманітності сніданку. 

   Клафуті (фр. clafoutis) - французский десерт родом з провінції Лімузен. Це французька класика, схожа на суміш запіканки і пирога.Традиційний клафуті готують  з вишнею, проте це саме той десерт, який дозволяє експерементувати. Мені принесли цілий пакет слив. Чесно кажучи, самі сливи не дуже люблю, але  у випічці, вони просто божественні, соковиті, з легкою кислинкою. Отож, пропоную  один з варіантів клафуті зі сливами. Надалі експерементуватму з цим рецептом і ділитимусь з вами. 



Харчова цінність 100г.: Калорійність - 121 Ккал ( 90Ккал -  зі стевією),  Білки - 3.6,  Жири - 2.35, Вуглеводи - 22 ( зі стевією - 16) .



  • 500г. великих круглих слив ( приблизно 20 шт.) 

  • 50 г. вівсяної муки

  • 40г. цільнозернової муки

  • 1ч. л. розпушувача

  • 3 яйця

  • 100 мл. молока

  • 3ст. л. цукру + 1 ст. л ( для слив) або 1 ст. л. стевії

  • 1ч.л. ванільного цукру

  

    Приготування: 

  1. Розрізаємо сливи навпіл, видаляємо кісточки

  2. Муку з'єднуємо  з розпушувачем

  3. Збиваємо яйця з ванільним, цукром або зі стевією, додаємо  молоко.

  4. В яєчну суміш вводимо муку,  продовжуючи збивати. 

  5. Порізані сливи, засипаємо 1ст. л. цукру, ставимо розрізом вниз, заливаємо тістом.

  6. Випікаємо в духовці при t 180 С , 25-30 хв. Готовий клафуті  різким рухом перевертаємо на посудину. Чудово смакує з морозивом.


Немає коментарів:

Дописати коментар