Часом необхідно швидко приготувати десерт для несподіваних гостей, чи просто лінь витрачати багато часу на приготування чогось солоденького. Клафуті - один з таких десертів, готувати його дуже легко і швидко. До того ж, він є досить дієтичним, оскільки муки там зовсім мало, а цукор можна замінити стевією. Можна спробувати для різноманітності сніданку.
Клафуті (фр. clafoutis) - французский десерт родом з провінції Лімузен. Це французька класика, схожа на суміш запіканки і пирога.Традиційний клафуті готують з вишнею, проте це саме той десерт, який дозволяє експерементувати. Мені принесли цілий пакет слив. Чесно кажучи, самі сливи не дуже люблю, але у випічці, вони просто божественні, соковиті, з легкою кислинкою. Отож, пропоную один з варіантів клафуті зі сливами. Надалі експерементуватму з цим рецептом і ділитимусь з вами.
Харчова цінність 100г.: Калорійність - 121 Ккал ( 90Ккал - зі стевією), Білки - 3.6, Жири - 2.35, Вуглеводи - 22 ( зі стевією - 16) .
500г. великих круглих слив ( приблизно 20 шт.)
50 г. вівсяної муки
40г. цільнозернової муки
1ч. л. розпушувача
3 яйця
100 мл. молока
3ст. л. цукру + 1 ст. л ( для слив) або 1 ст. л. стевії
1ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Розрізаємо сливи навпіл, видаляємо кісточки
Муку з'єднуємо з розпушувачем
Збиваємо яйця з ванільним, цукром або зі стевією, додаємо молоко.
В яєчну суміш вводимо муку, продовжуючи збивати.
Порізані сливи, засипаємо 1ст. л. цукру, ставимо розрізом вниз, заливаємо тістом.
Випікаємо в духовці при t 180 С , 25-30 хв. Готовий клафуті різким рухом перевертаємо на посудину. Чудово смакує з морозивом.
Немає коментарів:
Дописати коментар