четвер, 13 листопада 2014 р.

Гарбузові скони з медом, розинками та прянощами


Скони – традиційна англійська випічка,  щось середнє між булочкою та печивом, що подаються до чаю. Існує безліч варіацій сконів, вони можуть  бути як солодкими, так і солоними. Зазвичай скони мають трикутну або круглу форму. Вони дуже просто, легко та швидко готуються. Чудово підходять до сніданку. Ідеальним супроводом до готових сконів  буде джем, масло або  густий йогурт.

Я вирішила приготувати гарбузові  скони з родзинками, медом та прянощами. Вийшло надзвичайно смачно і ароматно )


  •  150 г. вівсяного борошна;
  •  150 г. цільнозернового борошна;
  •  300г гарбузового пюре;
  •  1 яйце
  •  2 ч.л. розпушувача;
  •  щіпка солі;
  •  1 ч.л. кориці;
  • мускатний горіх за смаком
  • 100 мл 33%вершків;
  • 2ст.л. меду( кому здається мало можна додати більше) а ще можна додати стевію;
  • 100г. вершкового масла.
  •  1ст. л. оливкової олії

 Приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати гарбузове пюре: очищені шматочки гарбуза запекти у фользі, або відварити у невеликій кількості води, або приготувати у пароварці та за допомогою блендера готовий гарбуз перетворити на пюре, додати вершки та мед.

  2. Борошно просіваємо у велику ємність з  зрозпушувачем, корицею, мускатним горіхом, сіллю,  ретельно перемішуємо.

  3. Додаємо терте холодне масло і руками змішуємо з борошном:

  4. Далі, змішуємо гарбузову суміш із борошном. Тісто повинно бути не надто щільним, трохи липнутиме до рук.

  5. Беремо оливкову олію змащуємо руки і робимо кульки з тіста, після чого кладемо на пергамент і натискаємо зверху, щоб вийшли круглі печенюшки товщиною приблизно  0,5см.  Змащуємо збитим жовтком з цукром.

  6. Випікаємо до золотистого кольору при температурі 180 градусів, 15-20хв.

Немає коментарів:

Дописати коментар