неділя, 7 вересня 2014 р.

Гарбузові панкейки









Ідеальний сніданок вихідного дня - гарбузові панкейки. Яскраві, ніжні та ароматні, як гарантія бадьорості на цілий день) Перед приготуванням гарбуз потрібно проварити на паровій бані або запекти у духовці і перетерти через сито, або ж збити в блендері, тоді колі і аромат стають насиченіші. В якості соусу, можна використати мед з не солодким йогуртом,  шоколад, зробити карамель і посипати горіхами. 


Харчова цінність 100 г: Калорійність: 97 Ккал, Білки - 4, Жири - 2, вуглеводи - 16





  • Вівсяне борошно – 6 ст.л.

  • Висівки – 2 ст. л.

  • Гарбуз -  400 г

  • Ванільний цукор – 1п.

  • мед – 1 ст. л

  • стевія - 1ст.л

  • кефір  - 3ст.л.

  • Яйце – 1шт

  • Розпушувач 2.ч.л.

  •  Кориця, мускатний горіх.

  •  сіль ( щіпка) 


   Приготування:

  1. Висівки заливаємо кефіром і залишаємо на 10 хв. 

  2. Гарбуз  чистимо, ріжемо кубиками і кладемо на водяну баню. Коли гарбуз стане м`яким пропускаємо його через сито або збиваємо блендером .

  3. Яйце збиваємо зі стевією, додаємо мед, спеції, ванільний цукор.

  4. Змішуємо  вісяне борошно,  розпушувач і  сіль.

  5. В гарбузове пюре додати  збиті яйця і висівки з кефіром.

  6. В суху суміш додати  гарбузову суміш . Консистенція тіста має бути досить густою.

  7. Випікати панкейки  на антипригарній сковороді без олії. 

субота, 6 вересня 2014 р.

Карамельний попкорн








  Якщо ви очікуєте гостей на перегляд фільму і вам захотілося попкорну, такого як у кінотеатрі, то пропоную  зробити карамельний попкорн вдома. Все дуже просто. Купляєте попкорн для мікрохвильової, бажано просто солодкий і готуєте до нього карамель.Ось вам рецепт:











     На 1 пачку попкорну:

  • 3ст. л. води

  • 3ст.л. цукру

  • 0.5 ч.л. ванільного цукру

  • 60мл. 20% вершків 


   Приготування:

  1. Заливаєте воду у сковорідку з товстим дном , засипаєте цукор, ставите на легкий вогонь і чекаєте щоб він розстав ( ні в якому разі не помішуєте, інакше він кристалізується, прилипне до ложки і стане суцільною грудкою ), має зявитись коричнувати колір, додаєте масла, легенько розмішуєте і додаєте частину теплих вершків, а потім частину холодних.

  2. По частинах додаємо карамель до поп корну, перемішуємо все, після цього ставимо попкорн в пергаментний папір у   форму  і  підсушуємо в духовці  20- 30 хв. при температурі 110 градусів .

пʼятниця, 5 вересня 2014 р.

Сирнки з родзинками та чорничним соусом





    


 

  Хто ж з нас не любить сирниики. Пропоную простий  рецепт сирників для смачного і поживного сніданку. Щоб вони тримали форму, потрібно обирати сухий та густий творог 5-9 %, при жирності 0 %, вони просто розваляться. Манку потрібно запарити. Для обкачування використовую вівсяне борошно - корисніше  і ароматніше. 

Харчова цінність 100г:  Калорійність - 150 Ккал, Білки - 13, Жири - 6 , Вуглеводи - 19.







  • 200г. творога ( 5-9% жирності, можна домашній) 

  • 1ст. л. меду 

  • 1 жовток

  • 20г . родзинок

  • 1ст. л. манки

  • 1ст. л. води

  • вівсяна мука для обкатування

  • 1ст. л. оливкової олії ( для смаження) 

     Для соусу: 

  • 100г. не солодкого питного  йогурту 1% .

  • 0.5ч.л стевії  або 1ч.л. меду

  • 30 г. чорниць

   

    Приготування:

  1.  Творог   перетираємо  через сито, щоб добитись правильної структури і  пишності .

  2.  Родзинки потрібно замочити в теплій воді, щоб чтали м'якими. 

  3. Жовток збиваємо з медом або стевією.

  4. Родзинки висипати на серветку і промокнути , щоб забрати вологу  і додаємо до сиру.

  5. Манку запарюємо гарячою водою 1ст. л. манки на  1ст. л. води. Додаємо манку і жовток до сиру, перемішуємо.

  6. Формуємо сирники. Мокрими руками ( щоб сир не прилипав до рук) робимо кульки, обкачуємо їх у вівсяному борошні і легенько натискаємо зверху. 

  7. Смажимо сирники  на добре розігрітій сковорідці з додаванням 1ст.л. оливкової олії. 

  8. Робимо соус. Перетираємо чорниці, додаємо меду або стевії   та заливаємо йогуртом. 



четвер, 4 вересня 2014 р.

Пириіг зі шпинатом та фетою

       Шпинат - дуже корисний  овоч, проте, практично позбавлений смаку у свіжому вигляді. Зате в поєднанні з фетою, надає страві повноту смаку без зайвої жирності.

  У цьому пирозі замість листкового чи пісочного тіста я вирішила зробити мигдалево-вівсяне, що містить складні вуглеводи та жири омега 3 так необхідні організму. Отримала не менш смачну та дієтичну основу. 

Харчова цінність 100г:

Калорійність - 260 Ккал,  Білки - 8, Жири - 21, Вуглеводи - 15. 


    Для тіста: 

  • 125г. вісяного борошна

  • 1/3 чашки мигдалевого борошна ( підсмажений  мигдаль збиваю у блендері)

  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

  • 1/2 ч.л. солі

  • 3 ст.л. оливкової олії

  • 3 ст.л. холодної води

      Для начинки: 

  • 3 яйця

  • 200 г сиру фета

  • 1 ч.л. сухого орегано

  • щіпка пластівців або порошку чилі

  • щіпка меленого мускатного горіха

  • 2 ст.л. оливкового масла

  • 1 зубчик часнику

  • 2 гілочки зеленої цибулі

  • 200 г шпинату

  • сіль і перець



     Приготування:

  1. В посудині з'єднати  вівсяне, мигдалеве борошно і крохмаль. Приправити сіллю і перцем. Додати масло, холодну воду і ретельно все перемішати. 

  2. З тіста сформувати кульку, загорнути в харчову плівку і покласти на 30 хвилин у холодильник. Розкатати тісто для форми діаметром 24 см, враховуючи невеликий бортик. Викласти у форму, трохи наколоти тісто виделкою в різних місцях і запікати 10 хвилин. 

  3. В окремій посудині збити яйця. Додати фету порізану кубиками, орегано, чилі, мускатний горіх, приправити сіллю і перцем. 

  4. На оливковій олії підсмажити до рум'яності подрібнений часник і цибулю. Додати половину шпинату. Готувати 1-2 хвилини. Змішати з сирною заправкою, додати решту шпинату і ретельно перемішати.

  5. Влити в форму з запеченим тістом. Запікати в духовці близько 30 хвилин.