субота, 18 жовтня 2014 р.
середа, 8 жовтня 2014 р.
Запіканка із млинців з сиром та шпинатом
Запіканка для любителів млинців. Чудове поєднання домашнього сиру та шпинату під легкою моцарелою та пікантними помідорами. Рецепт не потребує багато зусиль, а результат обов`язково порадує.
1 яйце
70 мл. молока
40 мл. води
75 г. вівсяного борошна
75г цільнозернового борошна
пів чайної ложки розпушувача
пучок шпинату
250г. творога
50мл. вершків 20%
2 помідора
100г. сиру моцарела
30г. вершкового масла
цукор, сіль
Приготування :
Яйце збити з сіллю, додати борошно і розпушувач, потім - молоко і воду. Дати постояти 10 хв. і випікати на антипригарній сковорідці без додавання олії. Випікаємо млинці не надто тонкими.
Творог протерти через сито ( можна й не робити цього, але тоді отримаємо кращу консистенцію) , додати вершки і сіль, добре перемішати.
Шпинат промити, просушити, мілко нарізати і змішати з творожною масою. Викласти начинку на млинці з завернути трубочкою із завернутими краями.
Форму змастити вершковим маслом і покласти млинці.
Помідори ошпарити кипятком, зняти шкірку. Мілко нарізати, додати сіль, перець, солодку паприку , трішки води. Залити ними запіканку.
Моцарелу нарізати тонкими пластинками і викласти зверху на млинці.
Запікати в духовці 15хв. при температурі 180С, щоб сир повністю розплавився.
понеділок, 29 вересня 2014 р.
Ніжний лимонний кекс
Цей лимонний кекс володіє оригінальним смаком з приємною кислинкою, а ще він: ароматний, пористий, золотистий, ніжний та соковийтий. Кекс виходить вологий і щільний з ніжним неповторним ароматом лимонів. Дуже рекомендую спробувати!
Харчова цінність100г: Калорійність - 300Ккал, білки - 4, Жири-15, Вуглеводи- 30.
3 лимони 250 г.
250 г цукру
125г. вершкового масла
40г. олії
1 жовток
2 яйця
165г. цільноозернового борошна
1ч.л. розпушувача
1/2 ч.л. солі
25г.кукурудзяного крохмалю
30 г. молока
60г. вершків 33%
50г. цукрової пудри
- Натріть цедру двох лимонів, а самі лимони вичавіть. У чаші з'єднайте цукор і вершкове масло кімнатної температури. Збивайте міксером хвилин 5, щоб вони добре з'єдналися. Маса стане помітно блідішою. Додайте сік і цедру лимонів, олію. Добре перемішайте.
- Введіть один жовток і два великих яйця. Знову добре перемішайте. Тісто може бути трохи неоднорідним, це не страшно.
- В окремій посудині змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль і кукурудзяний крохмаль.
- У кілька етапів додайте сухі інгредієнти в масляну суміш паралельно з молоком. Додали третину сухих, перемішали, влили декілька ложок молока, перемішали.
- Збиті вершки. Для цього беремо 33% вершки і збиваємо на максимальній швидкості міксером в чистій чаші. Перші хвилин 5 нічого не зміниться, але потім маса почне густішати. З'являться фактурні хвилі. Тут потрібно зупинитися, щоб не перевзбити вершки. Добре перемішайте масу.
- Перелийте кекс в форму. Випікаємо при 175 градусах 40-50 хвилин. Слідкуйте, коли почне з'являтися рум'яна кірочка, перевіряйте шпажкою. Вона повинна виходити сухою.
- Залежно від інгредієнтів і часу випікання кекс вийде більш-менш вологим і, відповідно, розсипчастим. Я запікала 40хв. Хочете більш розсипчастий - тримайте в духовці трохи довше.
- Коли кекс охолоне, його можна покрити глазур'ю. Для цього візьміть 50 грам цукрової пудри, висипте в глибоку тарілку. І поступово, по чайній ложці додавайте лимонний сік. Додали, перемішали, додали ще. Як тільки вся пудра намокне, а маса буде ще густий - глазур готова. Зверху посипте ще вологу глазур цедрою третього лимону.
середа, 24 вересня 2014 р.
Тонізуючий гарбузово-банановий смузі
Тонізуючий гарбузовий смузі надасть сил і покращить настрій, а якщо додати декілька ложечок вівсянки - отримаємо повноцінний і збалансований сніданок.
Харчова цінність 100г.: Калорійність - 61 Ккал, Білки - 2, Жири - 0.9, Вуглеводи - 12.
200г. пюре гарбуза
1 банан
1 велике зелене яблуко
150мл. молока
1ст.л меду або 1ч.л. стевії
кориця (щіпка)
Приготування:
Гарбуз запекти. М'якоть гарбуза подрібніть в блендері.
Банан і яблуко очистіть від шкірки, поріжте великими шматочками.
Додайте в блендер шматочки банана і яблука, молоко, мед, корицю.
Збийте в пюре. Розлийте по склянках.
вівторок, 23 вересня 2014 р.
Шоколадно-протеїновий клафуті з вишнями
Обожнюю клафуті за його простоту і можливість експерементувати. Ось
вирішила поексперементувати на тему протеїну, оскільки організму потрібно
багато білка. Отож, шоколадно-протеїновий клафуті з вишнею. Так він не тільки
смачний, а й білковий. Якщо ви не вживаєте протеїн, то можна робити й без
нього, додаємо тоді на 30 г. більше борошна.
Харчова цінність 100г.: Калорійність - 126 Ккал, Білки
- 12.5, Жири - 3, Вуглеводи - 17
400г. заморожених або свіжих вишень
60 г. вівсяного борошна
3ст.л. какао
60г. протеїну ( в мене шоколадний)
1ч. л. розпушувача
3 яйця
100 мл. молока 1%
1ст. л. цукру для слив для вишень або 1 ч. л. стевії
- 1ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Якшо у вас заморожені вишні, розморожуємо, зливаємо сік і засипаємо цукром або стевією.
Борошно з'єднуємо з розпушувачем, какао і протеїном.
Збиваємо яйця з ванільним, цукром або зі стевією, додаємо молоко.
В яєчну суміш вводимо сухі інгредієнти, продовжуючи збивати.
Вишні ставимо у форму і заливаємо тістом.
Випікаємо в духовці при t 180 С , 25-30 хв. Готовий клафуті різким рухом перевертаємо на посудину. Шоколадно-протеїновий клафуті з вишнями
Підписатися на:
Дописи (Atom)