субота, 18 жовтня 2014 р.

Ароматне кавове печиво

Кавове печиво – це печиво, яким починаєш насолоджуватись вже в процесі приготування, адже його аромат просто неймовірний. Це чудове хрустке печиво з яскравим кавовим ароматом сподобається  навіть людям, які не особливо люблять каву. Чудове поєднання ванілі та горіхів разом із кавою тільки доповнюють цей вишуканий смак. Рецепт надзвичайно простий і легкий. Чудово смакує до какао, капучіно чи просто до склянки молока. 


Харчова цінність 100г: Калорійність - 400Ккал., Білки - 7, Жири - 29, Вуглеводи - 40.








• 130 г. цільнозернового  борошна 

• 50 г половинок волоських горіхів 

• 85 г вершкового масла кімнатної температури 

• 3 ст. л.  цукру 

• 1, 5  ч. л. свіжозмененої кави 

• 1 ч. л. екстракту ванілі 

• щіпка солі 

Приготування:

1. З'єднуємо борошно, цукор, горіхи і сіль та екстракт ванілі.Перемішуємо  поки горіхи не утворять дрібну крихту. 

2. Додаємо мелену каву та масло, перемішуємо доти поки не утвориться пухке пісочне тісто. Тісто готове, коли воно почне прилипати до стінок чаші. Воно має бути однорідним, стати  як пластилін. 

3. Викладаємо тісто на папір для випічки, і робимо з нього "ковбаску" діаметром в 7-8 см. 

4. Загорнути "ковбаску" в  папір, і покласти в холодильник  на дві години. 

5. Розігріти духовку до 175 градусів. 

6. Дістати тісто з холодильника, порізати його на кружельця шириною в 0,5 см. 

7. Викласти кружельця на деко з папером для випічки, залишаючи між ними відстань 2,5 см. з усіх боків. 

8. Випікаємо протягом 12-15 хвилин до появи золотистого кольору.

середа, 8 жовтня 2014 р.

Запіканка із млинців з сиром та шпинатом

Запіканка для любителів млинців. Чудове поєднання домашнього сиру та шпинату під легкою моцарелою та пікантними помідорами. Рецепт не потребує багато зусиль, а результат обов`язково порадує.













  • 1 яйце

  • 70 мл. молока

  • 40 мл. води

  • 75 г. вівсяного борошна 

  • 75г цільнозернового борошна

  • пів чайної ложки розпушувача

  • пучок шпинату

  • 250г. творога

  • 50мл. вершків 20%

  • 2 помідора

  • 100г. сиру моцарела

  • 30г. вершкового масла

  • цукор, сіль

 

   Приготування :

  1. ​ Яйце збити з сіллю, додати борошно  і розпушувач, потім -   молоко і воду. Дати постояти 10 хв.  і випікати на  антипригарній сковорідці без додавання олії. Випікаємо млинці не надто тонкими.

  2. Творог протерти через сито ( можна й не робити цього, але тоді отримаємо кращу консистенцію) , додати вершки і сіль, добре перемішати. 

  3. Шпинат промити, просушити, мілко нарізати і змішати з творожною масою. Викласти начинку на млинці з завернути трубочкою із завернутими краями.

  4. Форму змастити вершковим маслом і покласти млинці.

  5. Помідори ошпарити кипятком, зняти шкірку. Мілко нарізати, додати сіль, перець, солодку паприку , трішки води. Залити ними запіканку.

  6. Моцарелу нарізати тонкими  пластинками і викласти зверху на млинці. 

  7. Запікати в духовці 15хв. при температурі 180С, щоб сир повністю розплавився.

понеділок, 29 вересня 2014 р.

Ніжний лимонний кекс


 Цей лимонний кекс володіє оригінальним смаком з приємною кислинкою, а ще він: ароматний, пористий, золотистий, ніжний та соковийтий. Кекс виходить вологий і щільний з ніжним неповторним ароматом лимонів. Дуже рекомендую спробувати! 


Харчова цінність100г: Калорійність - 300Ккал, білки - 4,  Жири-15, Вуглеводи- 30.









  • 3 лимони 250 г. 

  • 250 г цукру 

  • 125г. вершкового масла 

  • 40г. олії

  • 1 жовток

  • 2 яйця 

  • 165г. цільноозернового борошна

  • 1ч.л. розпушувача

  • 1/2 ч.л. солі

  • 25г.кукурудзяного крохмалю

  • 30 г. молока 

  •  60г. вершків 33%

  • 50г. цукрової пудри 


  1. Натріть цедру двох лимонів, а самі лимони вичавіть. У чаші з'єднайте цукор  і вершкове масло кімнатної температури. Збивайте міксером хвилин 5, щоб вони добре з'єдналися. Маса стане помітно блідішою. Додайте сік і цедру лимонів, олію. Добре перемішайте. 
  2. Введіть один жовток і два великих яйця. Знову добре перемішайте. Тісто може бути трохи неоднорідним, це не страшно. 
  3. В окремій посудині змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль і кукурудзяний крохмаль. 
  4. У кілька етапів додайте сухі інгредієнти в масляну суміш паралельно з молоком. Додали третину сухих, перемішали, влили декілька ложок молока, перемішали. 
  5. Збиті вершки. Для цього беремо 33% вершки і збиваємо на максимальній швидкості міксером в чистій чаші. Перші хвилин 5 нічого не зміниться, але потім маса почне густішати. З'являться фактурні хвилі. Тут потрібно зупинитися, щоб не перевзбити вершки. Добре перемішайте масу.
  6. Перелийте кекс в форму. Випікаємо при 175 градусах 40-50 хвилин. Слідкуйте, коли почне з'являтися рум'яна кірочка, перевіряйте шпажкою. Вона повинна виходити сухою.
  7.  Залежно від інгредієнтів і часу випікання кекс вийде більш-менш вологим і, відповідно, розсипчастим. Я запікала 40хв. Хочете більш розсипчастий - тримайте в духовці трохи довше. 
  8. Коли кекс охолоне, його можна покрити глазур'ю. Для цього візьміть 50 грам цукрової пудри, висипте в глибоку тарілку. І поступово, по чайній ложці додавайте лимонний сік. Додали, перемішали, додали ще. Як тільки вся пудра намокне, а маса буде ще густий - глазур готова.  Зверху посипте ще вологу глазур цедрою третього лимону. 

середа, 24 вересня 2014 р.

Тонізуючий гарбузово-банановий смузі












Тонізуючий гарбузовий смузі  надасть сил і покращить настрій, а якщо додати декілька ложечок вівсянки - отримаємо повноцінний і збалансований сніданок.  

Харчова цінність 100г.: Калорійність - 61 Ккал,  Білки - 2,  Жири - 0.9, Вуглеводи - 12.







  • 200г. пюре гарбуза 

  • 1 банан 

  • 1 велике зелене яблуко

  • 150мл. молока 

  • 1ст.л меду або 1ч.л. стевії 

  • кориця (щіпка)

  

    Приготування: 

  1. Гарбуз запекти.  М'якоть гарбуза подрібніть в блендері.

  2.  Банан  і яблуко очистіть від шкірки, поріжте великими шматочками. 

  3. Додайте в блендер шматочки банана і яблука, молоко,  мед, корицю.

  4.  Збийте в пюре. Розлийте по склянках.


вівторок, 23 вересня 2014 р.

Шоколадно-протеїновий клафуті з вишнями



Обожнюю клафуті за його простоту і можливість експерементувати. Ось вирішила поексперементувати на тему протеїну, оскільки організму потрібно багато білка. Отож, шоколадно-протеїновий клафуті з вишнею. Так він не тільки смачний, а й білковий. Якщо ви не вживаєте протеїн, то можна робити й  без нього, додаємо тоді на 30 г. більше борошна.

Харчова цінність 100г.: Калорійність - 126 Ккал,  Білки - 12.5,  Жири - 3, Вуглеводи - 17


  • 400г. заморожених або свіжих вишень 

  • 60 г. вівсяного борошна

  • 3ст.л. какао 

  • 60г. протеїну ( в мене шоколадний) 

  • 1ч. л. розпушувача

  • 3 яйця

  • 100 мл. молока 1%

  • 1ст. л. цукру  для слив для вишень або 1 ч. л. стевії

  • 1ч.л. ванільного цукру

  

    Приготування: 

  1. Якшо у вас заморожені вишні, розморожуємо, зливаємо сік і засипаємо цукром або стевією.

  2. Борошно з'єднуємо  з розпушувачем, какао і протеїном.

  3. Збиваємо яйця з ванільним, цукром або зі стевією, додаємо  молоко.

  4. В яєчну суміш вводимо сухі інгредієнти,  продовжуючи збивати. 

  5. Вишні ставимо у форму і заливаємо тістом.

  6. Випікаємо в духовці при t 180 С , 25-30 хв. Готовий клафуті  різким рухом перевертаємо на посудину. Шоколадно-протеїновий клафуті з вишнями