Хто ж з нас не любить сирниики. Пропоную простий рецепт сирників для смачного і поживного сніданку. Щоб вони тримали форму, потрібно обирати сухий та густий творог 5-9 %, при жирності 0 %, вони просто розваляться. Манку потрібно запарити. Для обкачування використовую вівсяне борошно - корисніше і ароматніше.
Харчова цінність 100г: Калорійність - 150 Ккал, Білки - 13, Жири - 6 , Вуглеводи - 19.
200г. творога ( 5-9% жирності, можна домашній)
1ст. л. меду
1 жовток
20г . родзинок
1ст. л. манки
1ст. л. води
вівсяна мука для обкатування
1ст. л. оливкової олії ( для смаження)
Для соусу:
100г. не солодкого питного йогурту 1% .
0.5ч.л стевії або 1ч.л. меду
30 г. чорниць
Приготування:
Творог перетираємо через сито, щоб добитись правильної структури і пишності .
Родзинки потрібно замочити в теплій воді, щоб чтали м'якими.
Жовток збиваємо з медом або стевією.
Родзинки висипати на серветку і промокнути , щоб забрати вологу і додаємо до сиру.
Манку запарюємо гарячою водою 1ст. л. манки на 1ст. л. води. Додаємо манку і жовток до сиру, перемішуємо.
Формуємо сирники. Мокрими руками ( щоб сир не прилипав до рук) робимо кульки, обкачуємо їх у вівсяному борошні і легенько натискаємо зверху.
Смажимо сирники на добре розігрітій сковорідці з додаванням 1ст.л. оливкової олії.
Робимо соус. Перетираємо чорниці, додаємо меду або стевії та заливаємо йогуртом.
Шпинат - дуже корисний овоч, проте, практично позбавлений смаку у свіжому вигляді. Зате в поєднанні з фетою, надає страві повноту смаку без зайвої жирності.
У цьому пирозі замість листкового чи пісочного тіста я вирішила зробити мигдалево-вівсяне, що містить складні вуглеводи та жири омега 3 так необхідні організму. Отримала не менш смачну та дієтичну основу.
Харчова цінність 100г:
Калорійність - 260 Ккал, Білки - 8, Жири - 21, Вуглеводи - 15.
Для тіста:
125г. вісяного борошна
1/3 чашки мигдалевого борошна ( підсмажений мигдаль збиваю у блендері)
2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
1/2 ч.л. солі
3 ст.л. оливкової олії
3 ст.л. холодної води
Для начинки:
3 яйця
200 г сиру фета
1 ч.л. сухого орегано
щіпка пластівців або порошку чилі
щіпка меленого мускатного горіха
2 ст.л. оливкового масла
1 зубчик часнику
2 гілочки зеленої цибулі
200 г шпинату
сіль і перець
Приготування:
В посудині з'єднати вівсяне, мигдалеве борошно і крохмаль. Приправити сіллю і перцем. Додати масло, холодну воду і ретельно все перемішати.
З тіста сформувати кульку, загорнути в харчову плівку і покласти на 30 хвилин у холодильник. Розкатати тісто для форми діаметром 24 см, враховуючи невеликий бортик. Викласти у форму, трохи наколоти тісто виделкою в різних місцях і запікати 10 хвилин.
В окремій посудині збити яйця. Додати фету порізану кубиками, орегано, чилі, мускатний горіх, приправити сіллю і перцем.
На оливковій олії підсмажити до рум'яності подрібнений часник і цибулю. Додати половину шпинату. Готувати 1-2 хвилини. Змішати з сирною заправкою, додати решту шпинату і ретельно перемішати.
Влити в форму з запеченим тістом. Запікати в духовці близько 30 хвилин.
Часом необхідно швидко приготувати десерт для несподіваних гостей, чи просто лінь витрачати багато часу на приготування чогось солоденького. Клафуті - один з таких десертів, готувати його дуже легко і швидко. До того ж, він є досить дієтичним, оскільки муки там зовсім мало, а цукор можна замінити стевією. Можна спробувати для різноманітності сніданку.
Клафуті (фр. clafoutis) - французский десерт родом з провінції Лімузен. Це французька класика, схожа на суміш запіканки і пирога.Традиційний клафуті готують з вишнею, проте це саме той десерт, який дозволяє експерементувати. Мені принесли цілий пакет слив. Чесно кажучи, самі сливи не дуже люблю, але у випічці, вони просто божественні, соковиті, з легкою кислинкою. Отож, пропоную один з варіантів клафуті зі сливами. Надалі експерементуватму з цим рецептом і ділитимусь з вами.
Харчова цінність 100г.: Калорійність - 121 Ккал ( 90Ккал - зі стевією), Білки - 3.6, Жири - 2.35, Вуглеводи - 22 ( зі стевією - 16) .
500г. великих круглих слив ( приблизно 20 шт.)
50 г. вівсяної муки
40г. цільнозернової муки
1ч. л. розпушувача
3 яйця
100 мл. молока
3ст. л. цукру + 1 ст. л ( для слив) або 1 ст. л. стевії
1ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Розрізаємо сливи навпіл, видаляємо кісточки
Муку з'єднуємо з розпушувачем
Збиваємо яйця з ванільним, цукром або зі стевією, додаємо молоко.
В яєчну суміш вводимо муку, продовжуючи збивати.
Порізані сливи, засипаємо 1ст. л. цукру, ставимо розрізом вниз, заливаємо тістом.
Випікаємо в духовці при t 180 С , 25-30 хв. Готовий клафуті різким рухом перевертаємо на посудину. Чудово смакує з морозивом.
Надзвичайно ніжні і аромтні тюфтельки для тих хто хоче урізноманітнити своє меню.
Харчова цінність100г:
Калорійність- 150Ккал, Білки - 12, Жири - 8 , Вуглеводи - 1, 69
400 г фаршу ( у мене 200 г. курячого + 200 г. з телятини, можна брати будь який)
300 г грибів (печериці)
2 головки ріпчастої цибулі
2 зубчики часнику
2ст.л. висівок
1 яйце
сіль, чорний мелений перець, італійські трави за смаком
Приготування:
- Гриби разом з цибулею підсмаити .
- Фарш гарно вимісити, рази 3-4 добре стукнувши в мисочці.Потерти цибулину на мілкій тертці, цибульно-грибну суміш, сіль і перець італійські трави . Все добре перемішати .
- Руки змочити холодною водою і сформувати з фаршу тюфтельки. Підсмажити їх з обох сторін на сильному вогні до румяності і викласти у жаростійку форму.
- Запікаємо в духовці до готовності ( близько 6 - 7 хв.)